Vad finns det för vits med att gå upp tidigt?

jag är ju ledig, varför måste jag gå upp?

Jag säger precis som Bob Proctor:  Wake up  – get up!  Gubben är ju över 80 år och han måste ju veta hur livet fungerar. 

Men vad finns det för vits med att gå upp tidigt?  Varför är det värt det?  Jag förstodd att det var ett “problem” när jag förstod svaret “men då kollar jag ju bara telefonen”

Vitsen med att gå upp tidigt är inte att få mer tid att kolla på telefonen, sina sociala medier eller så.
Kom i håg att telefonen är ett viktigt verktyg inte ett tidsfördriv! Är du så uttråkad när du vaknar att du måste hitta något att fördriva tiden med?
Det är alltid så, även om du har semester eller inte. Om du har semester har du oceaner av tid som du inte vet vad du ska göra med?

“Det är viktigt att ta det lugnt och chilla”

Tänk vad du kommer känna dig lurad när du sitter där på ålderdomshemmet och har spenderat hela ditt liv med att kolla vad andra göra på tictoc eller swishat pengar till en infuencer som du vill ska köpa något.

Jag behöver inte arbeta – jag har semester

Att vara sig själv och att vara den man är  måste räknas som ett heltidsjobb. Eller mer, för du är 100% viktigare än din anställning. Du är ju alltid du.  Du kan ju inte stänga av dig själv bara för att du har semester, ok?
Vad räknas som ett arbete?  Att traggla och repetera sanningar som för dig framåt i din personliga utveckling?  Är det ett arbete? Nej säger du för du får inte betalt….. Är det ett arbete att ta hand om hemmet? Nej säger du för att du inte får betalat?

Du ska göra saker för DIN skull.
Du ska göra saker för att din lust och din längtan väcker dig på morgonen.

“Jag behöver vila på semestern!” “Jag behöver sova uuuuuuuuutttttt”!

Du blir inte mer återhämtad av 5 veckors semestern – du blir uttråkad.
Du behöver se över hur du spenderar din vardag – vad är det i din vardag som gör dig så vansinnigt trött.
Om du via din anställning inte kan återhämta dig i din vardag – se över hur du prioriterar ditt liv.  Semestern är ju dessutom något som tar slut.
( Jag vet att det finns småbarnföräldrar som läser detta, jag vet också att det finns människor som inte tar tag i sina liv utan använder sina barn som ursäkt)

Det bor en lust och en längtan inne i dig – ett driv och en dragningskraft – något som vill ut – din själ försöker prata med dig, dämpa inte din inre lust med en massa tidsfördriv. Snälla.

Vad ska jag göra då?

När jag säger Stäng av tvn! Stäng av skärmen! ska du inte titta på väggen! Stäng av allt som du underhålls av.
GÖR själv! Upplev själv!

Vad andra gör har inget med dig att göra. Att alla andra gör på ett visst sätt har inget med dig att göra, kom ihåg det. Du kan träna din kropp även om ingen annan gör det. Du kan meditera och planera din livsplan ÄVEN om ingen annan gör det.   Det är så tråkigt att gå själv?  Jag säger som Karl Oscar Nilsson, han i utvandrarna ni vet? “någon måste gå först i alla företag i världen” (han syftar inte direkt på företag som affärsföretag utan på att göra saker, en handling – någon måste komma först till Amerika)

Vad ska jag göra, ge mig något konkret:

10 minuter tacksamhet i tal, tanke och skrift
10 minuter mål, fokus, vad ska du göra idag – planera ditt mål. Vad du ha gjort när du går och lägger dig igen på kvällen? Dagen har 24 timmar, och om du sover i 8 av dem hinner du ändå ta jättekliv framåt i din utveckling. ( Målet bör vara något som för dig framåt i ditt liv som för dig vidare. (Att “tvätta 8 maskiner tvätt” gills faktiskt inte, hur viktigt det än är)
20 minuter träning för din fysiska kropp
20 minuter meditation

Det kan kännas konstigt och komplicerat och svårt att göra detta, men du kommer snart märka och skifta ditt fokus i livet. Du kommer snart skifta från bristtänkade till tacksamhet, du kommer vilja göra, du kommer även göra, det kommer kännas bra att göra och att du får – du förstår sakta men säkert hur värdefull och viktig du är.

Varför skrev jag få med kursiv? Därför att det är viktigt, du hindrar ofta dig själv och genom detta får du för dig själv – det är liksom ok att ta för sig och ta den platsen som du förtjänar.

Håll ut, håll fokus och håll på. Det är det enda jag kan ge dig. Du ändrar din grundförståelse i livet, du ändrar din förståelse om saker, ting och om livet. Fortsätt, traggla och repetera detta. Dag ut och dag in.

Lästips

Skärm

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *