När vi älskar oss själva skapar vi världsfred

 

Jag tror bestämt att vi behöver lära oss älska oss själva bättre och genuint. Den som älskar sig själv, tror på sig själv och får därmed bättre självkänsla. Leva som den vi är utsända att vara.

Vilket i sin tur leder till att vi smittar vår självkänsla till våra barn – ett barn som går säkert och tryggt i sitt liv behöver inte låta sig luras av annan gemenskap, som t ex våldsgrupper, gäng, eller kriminalitet. Vi söker oss till gemenskap och kärlek, bekräftelse. Se mig, älska mig, rör mig, var med mig.
Vi vuxna vill självklart vara med i en gemenskap, ett sammanhang, en tillhörighet. Vi vill känna att vi hör samman. Vara viktiga.

Detta gör oss till “lätta byten” till t ex spelbolag, marknadsföring, reklam och annan media.

Vi måste lära oss älska oss själva ordentligt, inte bara på ytan. Inte säga att vi göra det, utan vara det. Vi måste vara oss själva och våra stå för det och det är kanske lättare sagt än gjort men handlar om självkänsla. Vem är du? Egentligen? Tror du på dig själv?

När vi börjar älska oss själva på riktigt är det lättare att skapa världsfred.

Hur älskar man sig själv?
Sätt dig själv i främsta rummet. Ge dig den tiden. Ge dig själv minst 15 minuter SKÄRMFRI tid varje dag.
Det kan upplevas som svårt att ta den tiden för vissa – men när jag började ranska vad jag egentligen gör med min tid, så var det faktiskt ganska menlösa saker.
Tiden spenderas oftas med att titta på vad andra gjorde. Hade inget med mig att göra.

Du ska inte bara älska dig som ofta beskrivs som sin kropp utan älska din själ. Sätt din själ i främsta rummet och det har inget med din kropp att göra.  När du älskar din själ kommer din fysiska kropp komma med av bara farten.

Egoistiskt men inte osjälviskt
Det är lätt att tror att man inte får ta sig den tiden för sig själv. “Jag visste inte att jag fick den tiden”
Att älska sig själv är inte egoistiskt alls, det är absolut nödvändigt. Studera mer om det i Egots väg ( länk nedan)

Lästips:

8 enkla tips för att älska sig själv

Därför ska du inte älska ditt jobb

Your WHY? Contribute?

Egots väg och själens väg ( Egots väg) 

Erbjudande om onlinekurs. Testa min första kurs till specialpris

( “4 vägar till din sanna livshälsa” – handlar mycket om att sätta sig själv i främsta rummet genom maten, motionen, motivationen och återhämtningen. För egentligen är det bara det som vi bör bygga våra liv runt.  Det är som en livsplan med dig vid rodret. Du lär dig älska dig själv, acceptera dig själv och göra bra val som gynnar dig nu och i framtiden.  Ingen bantningskur utan en livsstil, en livsbalans. En grogrund att stå på. )

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *